Realkreditlån. Første gang købere Lad ned af regeringer Homebuy ordning.

Sent sidste år, meddelte ledsaget af den sædvanlige razzmatazz, Gordon Brown regeringer nye “Open Market Homebuy” pant ordningen for første gang købere.
Ordningen Homebuy vil første gang købere tage et lån for 75% af et hjems værdi med ingen depositum og regeringen og pant långiver i praksis køber de resterende 25% af ejendommen. Derefter når låntageren i sidste ende beslutter at sælge ejendommen, låntager modtager de 75% af det salg nettoprovenu og de resterende 25% af salgsprisen vil gå til regeringen og realkreditinstitut. I den mellemliggende tid, hvis ejeren ønsker at købe alle, eller en del af de regeringer eller pant långivere 25% interesse, låntager kan simpelthen tilbagebetale penge regeringen og realkreditinstitut oprindeligt sat i.-der bliver ingen straf.
Efter vores mening første gang købere bør ikke blive alt for begejstret for denne ordning for seks grunde:-
• Regeringen har for nylig bekræftet, at købere vil have til at betale en 1% præmie på toppen af den sædvanlige pant sats.
• Der har været nogen meddelelse om mængden i forhold til indkomst, som låntagere kan kvalificere sig til. Så på dette stadium er det umuligt at bedømme, hvilken slags hus en første-timer kunne købe. Men vi vædde på det er en meget lille en!
• Trods håber at flere realkreditinstitutterne ville deltage Yorkshire Building Society, Halifax og Nationwide, som co-sponsorer af ordningen, ingen yderligere långivere er føjet til listen.
• Regeringen forventer Homebuy at låne til 4.000 første gang købere om året. Det er kun delvist over 1% af den 361,000 første gang hus Køb arrangeret hvert år. Med hensyn til tilgængelighed, det ser ud, som om Homebuy realkreditlån vil udfordring høner tænder!
• Regeringen har ikke engang annonceret reglerne under som et første gang køber kan kvalificere sig selv ansøge om Homebuy pant.
• Ordningen er ikke planlagt til at være i drift indtil oktober 2006.
Så selv om du er glad for at betale 1% præmie, ser dine chancer ikke for godt for kvalificerende for et åbent marked Homebuy pant. Vores råd er at glemme dem og finde en førsteklasses pant mægler til at opsøge en hel del på det åbne marked.
Tegn at vores tilbageholdenhed er delt blandt medlemmer af Europa-Parlamentet kom fra en bemærkning fra Michael Grove, skygge boligminister. Han er rapporteret som fortæller Sunday Telegraph at han ønskede at se den Homebuy ordning blevet lettere og billigere for långivere for at tilskynde til større deltagelse fra realkreditlån udbydere. Vi synes det er fint, men deltager i hvad? Indtil vi ved hvem kan søge og hvor meget de kan låne, betyder ordningen intet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *